A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelem Rendben!

Speciális szakterületek

Bürös és Gombocz Ügyvédi Iroda

Informatikai beszerzések

 

Az Iroda egyik fő profilja az informatikai beszerzések bonyolítása. 2003-ban majd 2006-ban a „Közháló” (informatikai közháló) létrehozásával, működtetésével és fenntartásával kapcsolatos valamennyi közbeszerzési eljárást Irodánk bonyolította. Ugyancsak ebben a tárgykörben 2007 óta látjuk el folyamatosan a jogi- és közbeszerzési jogi feladatokat a többszáz taggal és többezer felhasználóval rendelkező magyar felsőoktatási-, kutatási- és közgyűjteményi hálózatot fenntartó - és üzemeltető intézménynek.   

 

Ennek megfelelően Irodánk 2003 óta folyamatosan követi az informatikai technológiák, szolgáltatások hazai fejlesztésének folyamatát, a közbeszerzési eljárásokban széles körű ismereteket szerzett az eljárások eredményes lefolytatása szempontjából jelentőséggel bíró szakmai háttérről.

 

Egészségügyi beszerzések

 

Az Iroda az egészségügy területén a kezdetektől meghatározó szerepet töltött és tölt be a közbeszerzési eljárások bonyolításában és a jogorvoslatokban történő képviseletben. Megemlítendő e körben például országos hatáskörű, egészségügyi alapfeladatot ellátó központi költségvetés szerv teljes körű közbeszerzési ügyekben történő folyamatos és teljes körű képviselete, amelyet több, mint 14 éve folyamatosan ellát az Iroda. Az elmúlt évtizedekben a nagyobb egészségügyi intézmények, egyetemi klinikák, kórházak többsége számára végeztünk közbeszerzési eljárásokhoz kapcsolódó különféle közbeszerzési jogi, illetve hivatalos közbeszerzési tanácsadói tevékenységet.

 

Önkormányzatok részére végzett munkákkal kapcsolatos információk

 

Az elmúlt években Irodánk a helyi önkormányzatokról szóló törvény és az államháztartásról szóló törvény rendelkezései alapján több pályázati eljárás lebonyolításában működött közre a kiíró önkormányzatok szakértőjeként.

 

Részt vettünk speciális beszerzési konstrukciók kidolgozásában is, így például az önkormányzatok által bizonyos közszolgáltatások ellátása és az egészségügy területén alkalmazott közfeladat ellátáshoz kapcsolódó vagyonkezelői jog átruházásán alapuló pályázati eljárások feltételrendszerének kidolgozásában és az eljárások lefolytatásában.

 

Helyben központosított közbeszerzések

 

Irodánk jelentős számú közbeszerzési eljárást bonyolított le önkormányzatoknak, ennek keretében közreműködött többek között önkormányzat részére a helyben központosított közbeszerzési eljárásokról szóló rendelet és belső szabályzatai előkészítésében is, majd az említett rendelet alapján lebonyolításra kerülő valamennyi közbeszerzési eljárás jogi feladatainak ellátásában. Az elmúlt években több önkormányzat uniós támogatással megvalósuló építési beruházási tárgyú közbeszerzésének lebonyolításában vállaltunk szerepet.

 

A megvalósított projektek között környezetvédelmi-, ipari beruházások-, nagy volumenű építési beruházások szintén szerepelnek.

Kapcsolat

Etiam ornare diam eget risus iaculis interdum. Fusce pharetra accumsan interdum. Proin nec ante ligula. Vivamus vestibulum elit sem, vitae scelerisque nunc sagittis a.